Medaljörer vinterträffen 2016

God öl och glada miner på årets Vinterölsträff

Medaljörer vinterträffen 2016Den 26/11 hölls för tredje året LHBF:s vinterölsträff på restaurang Blåmesen ute vid universitetsområdet. Som vanligt var temat porter och stout, men även andra öl i en öppen klass fanns att prova för variation. Det var 26 olika bryggare som bjöd på 36 olika öl till ett 60-tal gäster.

Som brukligt tävlades det också. Dels i en domarbedömd porter/stout-klass, men också i folkets val där besökarna och bryggarna själva kunde rösta i två olika klasser, porter och stout samt öppen klass. Precis som tidigare år bidrog Vinland i Linköping med fina priser till medaljörerna. Nytt för i år var att vinnaren i domarklassen även får brygga sitt öl på Monks Café & Brewery i Stockholm. Och den som får möjligheten att göra denna lilla bryggarutflykt är Mikael Josefsson. Det här var hans andra guld i domarklassen, då han även var med och vann första året vinterträffen anordnades.

Domarklass porter och stout (26 öl)
Guld: Micke Josefsson, Råberga morbror Albert (Klass 11E Porter & stout special)
Silver: Johan & Erik Ernerudh, Imperial Monster Stout (Klass 8D Imperial Stout)
Brons: Erik Stedt, I leaned my back up against an oak (Klass 11I Trä och fatlagrade)

Folkets val porter och stout (23 öl)
Guld: Johan och Erik Ernerudh, Session/Imperial Sweet Chipotle Stout
Silver: Lars Karlström, Egeby imperial porter 2016
Brons: Henrik Lindqvist, Liquid Bounty

Folkets val öppen klass (13 öl)
Guld: Johan och Erik Ernerudh, Watermelon Gose Sour
Silver: Henrik Lindqvist, Slaka Glüh-Pomme
Brons: Micke Josefsson, Hops 101 pt. 2

Här hittar ni det fullständiga resultatet från Folkets val.

Vi tackar alla besökare som kom, tack alla nya medlemmar i föreningen, våra sponsorer Monks Café & Brewery och Vinland-Barteknik för de fina priserna som ni sponsrade oss med.

Vi är mycket nöjda med vårt event, och vi ses väl igen nästa år den sista lördagen i november! (…förhoppningsvis i en lokal närmare centrum).