Vintermörkret närmar sig!

logga_vinterträff beskurenHjärtligt välkomna till Linköpings hembryggareförenings Vinterölsträff med inriktning på Porter och Stout!
Kom för att provsmaka hembryggd öl och rösta, eller kom som hembryggare och skänk ut din öl och tävla.
Vill du som hembryggare enbart tävla i domartävlingen, så går det också bra.

Evenemanget är lördagen den 26/11 på restaurang Blåmesen, Olaus Magnus väg 44, på Valla universitetsområde.

Biljetter, endast förköp via Ticketmaster: 100 kr för medlemmar i LHBF, 150kr för övriga + serviceavgift tillkommer. I priset ingår ett provglas. Max 100 biljetter kommer att släppas.

Program:

13:30 öppning för tävlande som skänker ut öl
14:00 öppning för besökare
14:30 öppningstal av ordförande i LHBF
17:00 röstningen till folkets val stänger
18:00 prisutdelning i domartävlingen & folkets val
19:00 Evenemanget stänger

Tävlingsinfo:

Vinterölsträffen består av tre olika tävlingar, domartävlingen, folkets val – porter/stout och folkets val – övrig klass. Tävlingen är endast öppen för medlemmar i LHBF.

Nytt för i år är att även öl i Folkets val ska föranmälas. Detta sker genom att mejla till: peter.pinaitis@hotmail.com med ölets namn, öltyp samt bifogat ifyllt bryggprotokoll. Bryggprotokoll finns att hämta här.

Anmälan till domartävlingen görs i samband med inlämningen som sker söndag den 20/11 efter kl. 16:00 på Falkgatan 3 hos Peter Pinaitis. Du ska lämna 2 omärkta mörka glasflaskor per tävlande bryggd med ett ifyllt bryggprotokoll, dock max 3 öl per bryggare i domartävlingen.

Domartävlingen:

Klass 7 och 8 enligt SHBF:s öltypsdefinitioner 2015/2016 är de klasser som det tävlas i , dock med följande tillägg:
Klass 11E porter/Stout special, se definitionen för denna på www.shbf.se
Klass 11I, trä- och fatlagrad öl: med förbehållet att det ska vara en stout/porter i botten.
Klass 11C och D, modifierade öl: Även här är kravet är att det ska vara en stout/porter i botten, men att den modifierats på ett sätt som gör att den inte passar in i klass 7, 8, 11E eller 11I. Exempelvis porter med tillsats av olika bakterie- eller vildjästkulturer.

Passar ölen in i flera klasser, lämna då in i den klass som speglar den modifikation som gett mest av karaktären på ölen. Till exempel bör en brettad och fatlagrad stout lämnas in i 11I om det är fatkaraktären som är dominerande, annars i 11C.

För öl som lämnas in i klass 11 måste en kommentar medfölja om vad det är för typ av öl, tillsatser, eventuella bakteriekulturer, speciell bryggteknik etc.som använts.

Frågor kring klassindelning & dömning, maila: domare@lhbf.net. Domarprotokoll kommer inte att lämnas ut till de tävlande.

Folkets val:

Utöver huvudtävlingen där det tävlas i samma klasser som domartävlingen (se ovan), finns det i Folkets val även en öppen klass där man kan ställa upp med öl som inte passar in i de ovan nämnda klasserna.

En bryggare går in gratis per tävlande bryggd, minsta volym är 5 liter per öl. Bordsutrymmet som tilldelats är ett halvt bord per 2 öl. Egen bar tillåts endast i mån av plats. Kontakta hellstrom.mattias@gmail.com för frågor.

Våra sponsorer är Vinland i Linköping och vinnaren i domartävlingen kommer att få brygga sin öl på Monks Wallingatan i Stockholm.

Hjärtligt välkomna till en kväll med tema porter/stout!