Populär kurs i felsmaker

Den 26 april anordnar vi en ny felsmakskurs. Läs om den vi höll i höstas här och anmäl dig sedan till den nya via sekreterare@lhbf.net så fort som möjligt. Du som är medlem har förtur men betala dina 200 kronor först när du har fått svar och bekräftelse på din anmälan.

 Höstens felsmakskurs

Vad är det som smakar fel och hur kan man undvika det när man brygger? Under ledning av tre av föreningens erfarna öldomare letade vi felsmaker i öl, något som kan drabba oss alla.
felsmak 1

Vi började med blind och tyst provning av både doft och smak, för att sen jämföra och diskutera. Tänker du gå nästa kurs som är planerad till våren 2018 kan det vara kul att inte veta för mycket. Många av fotografierna från kurstillfället blir därför också lite spoilers.

Slutligen presenterades vilket ämne som orsakade problemet och vi diskuterade tips hur man kan undvika det. I en del fall var det en felsmak i allmänhet, men önskvärd i vissa ölsorter och då var ju frågan istället hur man åstadkommer den.

Även om våra guider och tillika öldomare (självklart) klarade smakerna så är det också för domare bra att öva och kalibrera smaklökarna, även om det förstås är mycket mer som de ska kunna.

/Jan Lindgren