Guldmedaljören och bryggmästaren

Sommarölsträffen blev en riktig fullträff

Guldmedaljören och bryggmästaren

Guldmedaljören och bryggmästaren

Nu har årets sommarölsträff gått av stapel, och en epok gått i graven. För tionde och sista gången hölls den i Anna Kihlstedt och Peter Pinaitis villaträdgård. Till nästa år är det tänkt att träffen ska flytta någonstans lite rymligare. Som vanligt var det gott om välsmakande öl och trevligt mingel. Dagen till ära bjöds det även på potatissallad och annat gott att äta till den medhavda grillmaten. Till och med vädret visade sig från sin bästa sida, förutom någon regnskur framåt midnatt, men det var väl kanske mest ett sätt att säga att det var dags att gå hem.

Hela 25 olika hembrygder deltog i tävlingen plus att det fanns ett antal till att testa utom tävlan. Eftersom det var både jubileum och avslutning så var vinsterna i tävlingen lite extra påkostade i år. Utöver de fina priserna från LHBF’s trognaste sponsor Vinland så fick silvermedaljören två biljetter till den nystartade öl- och whiskyfestivalen i Norrköping. Och sist men inte minst, för guldmedaljören väntar möjligheten att brygga en öl på Monks Café & Brewery i Stockholm. En öl som sedan kommer att säljas på Linköpings främsta ölkrog De Klomp. Nedrest från Stockholm för att dela ut dessa fantastiska priser var ingen annan än Monks eminenta bryggmästare Charles Cassino.

Så vilka var det då som kammade hem dessa fina priser? Bronset gick till Erik Rönnqvists Very ordinary bitter (kanske inte så ordinary ändå med tanke på att det var en frankisk lager). Värden och tillika f.d. LHBF-ordföranden Peter Pinaitis skopade hem silvermedaljen med sin Farmhouse Ale. Bäst av alla, enligt röstande besökare och bryggare, var dock Rhub´n´Raz feat. Lacto P av bröderna Johan och Erik Ernerudh, som därmed tog hem både guldet och möjligheten att brygga en öl hos Monks. Det lär dock bli någon annan än vinnarölen då Charles inte var så pigg på att få in laktobakterier i bryggeriet…