”Blind date”-bryggning inför Belgoträffen

IMG_2544LHBFs nya satsning, att brygga ihop med en ny bekantskap, iscensattes för första gången nu till 2016 års Belgoträff. Den som ville, fick anmäla sig till mig och sedan lottade jag ihop bryggarna med varandra, sedan fick de själva bestämma vilken öl typ de skulle brygga, göra recept tillsammans etc. Jag bestämde mig för att följa Henrik Österman och Micke Josefsson på deras bryggdag den 4 januari. Vi befann oss hemma i Mickes hus i Råberga.

I vanliga fall brygger Henrik i sitt studentrum med lite enklare metoder, och i första hand har det blivit framställning av mjöd för hans del, men det sista halvåret har det blivit mer öl och i dag brygger han ca 2 st.10 litersbrygder i månaden.

IMG_2550Micke försöker att brygga en gång i månaden och har nyligen införskaffat sig en Grainfather som även används vid denna bryggning.

Receptet idag blir en Saison med fläderbärskryddning som värktes fram under en fika några dagar tidigare. Det är med spänning vi ser fram emot att få prova denna brygd i folkets val på Belgoträffen i Uppsala den 13/2 2016.

IMG_2557Det finns fortfarande platser kvar i bussen, så har du inte anmält dig så gör det! Vi förlänger osa till måndag den 1 februari. Gratis bussresa för den som skänker ut och är medlem i LHBF för år 2016. Ska du inte ha med öl att skänka ut åker du med som besökare, och betalar då 300kr tur & retur Linköping / Uppsala, anmäl dig till ordforande@lhbf.net med namn och mobilnummer samt sätt in pengarna på bankgiro: 447-5133

Glöm inte att köpa entrébiljett om du inte ska skänka ut.

Läs mer om träffen på SHBF:s hemsida.

Kom också ihåg att betala ditt medlemskap i vår förening för 2016!

Vid pennan ordförande Peter Pinaitis