Tillägg av information inför vinterölsträffen 29/11

För att svara på några av de frågor som kommit in till oss ang. vinterölsträffen, kommer här ett utdrag från den uppdatering som vi gjort till informationen vi gick ut med i dagarna.
För ytterligare frågor kring evenemanget ber vi er undvika frågor på sociala medier och istället posta kommentar på www.lhbf.se (se kommentarsfält nedan varje inlägg), alternativt maila till vinterol2014(at)lhbf.net eller domare(at)lhbf.net.

Tävlingen sker huvudsakligen i klass 7 och 8 enligt SHBF:s öltypsdefinitioner 2014, dock med följande tillägg:

Klass 11D porter/Stout special, se definitionen för denna på shbf.se

Klass 11H: Trä- och fatlagrad öl: med förbehållet att det ska vara en stout/porter i botten.

Klass 11C: Modifierade öl: Kravet är att det ska vara en stout/porter i botten, men att den modifierats på ett sätt som gör att den inte passar in i klass 7, 8, 11D eller 11H. Exempelvis porter med tillsats av olika bakterie- eller vildjästkulturer.

Passar ölen in i flera klasser, lämna då in i den klass som speglar den modifikation som gett mest av karaktären på ölen. Till exempel bör en brettad och fatlagrad stout lämnas in i 11H om det är fatkaraktären som är dominerande, annars i 11C.

För öl som lämnas in i klass 11 måste en kommentar medfölja om vad det är för typ av öl, tillsatser, eventuella bakteriekulturer, speciell bryggteknik etc. som använts.