Novembermörkret sänker sig över staden!

Den 25/11 samlades vi på nytt för att kura Novembermörker! I år var vi på Föreningshuset Fontänen, en lokal som kunde svälja årets 150 deltagare. 30 olika öl som bjöds ut och merparten var som traditionen bjuder porter och stout, men ungefär ett dussin andra öl fanns också med att testa.

 

Tävling i tre klasser

Novembermörker är också en tävling i tre klasser. Dels den domarbedömda porter/stout-klassen och dels folkets val där alla besökarna och bryggarna själva kunde rösta i två olika klasser,  Porter och stout respektive Öppen klass. Precis som tidigare år bidrog Vinland i Linköping med fina priser till medaljörerna och vinnaren i domarklassen får även i år brygga sitt öl på Monks Café & Brewery i Stockholm. Detta vinnaröl serveras sedan på De Klomp i samband med Novembermörker 2018 – så det finns något att se fram emot!

Folkets val – Porter och stout

  • Guld:  Britta – Lövingsborgs hembryggeri
  • Silver: Chewbacca is the New Black – Aleksandar Spasojevic och Jonas Dehlin
  • Brons: Bring out the Imp – Johan och Erik Ernerudh
Folkets val – Öppen klass

  • Guld: Frasse – Lövingsborgs hembryggeri
  • Silver: Ich Berliner Weisse Nicht HimBEERen – Aleksandar Spasojevic och Jonas Dehlin
  • Brons: Sour Power Henrik Lindqvist

Här hittar du hela resultatlistan till Folkets val!

Domarklass – Porter och stout

  • Guld: Stout it Out Load – Peter Pinatis
  • Silver: Chewbacca Strikes Back – Aleksandar Spasojevic och Jonas Dehlin
  • Brons: Imperial Killer Stout – Johan och Erik Ernerudh

Vidare till De Klomp!

Efter tävlingen vandrade många av oss iväg till De Klomp för att äta en alldeles utmärkt chili och få ett smakprov av förra årets vinnare, Micke Josefssons Råberga Morbror Albert.

Tack!

Vi vill avslutningsvis tacka alla deltagare, besökare och bryggare som kom, speciellt tack till alla nya medlemmar i föreningen och naturligtvis också våra sponsorer Monks Café & Brewery , De Klomp och Vinland-Barteknik för alla de fina priserna som ni sponsrade oss med.

 

Vi ses väl alla om ett år igen!