Stor succé för årets vinterölsträff

Medaljörer domarävlingen 2015

Medaljörerna i domartävlingen (V-H): Lars Karlström, Jonas Eriksson och Henrik Lindqvist

Så har då 2015 års vinterölsträff gått av staplen och det blev, om vi får säga det själva, en hejdundrande succé. Närapå en fördubbling i både besökare och antal tävlande öl i folkets val ledde till en livlig men ändå trevligt avslappnad eftermiddag på Restaurang Blåmesen. Med 25 öl i Porter/stout-klassen och 12 stycken i den öppna klassen, fanns det något för alla.

Enda smolket i bägaren var ett något lägre antal öl inlämnade till domartävlingen, men det kan kanske till viss del bero på att några föreningens mest aktiva bryggare valde att lämna in lite färre öl i år. Mer glädjande var att flera nya bryggare ställde upp och tävlade i både domartävling och folketsval, och det är ju ändå det som är huvudsaken. Kvalitén på ölen i båda tävlingarna var precis som förra året också mycket hög. Men sen var det ju förstås ändå några öl som reste sig över mängden och tog hem de eftertraktade diplomen, de nya snofsiga medaljerna, samt de fina priserna som vår sponsor Vinland bidragit med. Att bryggarna bakom ölen var en blandning av både gamla veteraner och relativa nybörjare gjorde det hela extra roligt, så ett stort grattis till alla våra medaljörer.

Domartävlingen

Guld: Ekis – Jonas Eriksson
Silver: Slaka Imperial Stout – Henrik Lindqvist
Brons: Egeby Imperial Stout – Lars Karlström

VT 2015 Medaljörer i folket val

Folkets val-medaljörer.

Folkets Val i kategorin porter/stout:

Guld: Hallon/Lakritsporter – Skæggers Brewhouse
Silver: Rosa Skum – Henrik Lindqvist
Brons: Second One – Roine Öhammar och Lars-Åke Larsson.

Folkets Val övrig klass:

Guld: Mangodingo – Alexander Vallén & Viktor Johansson
Silver: Slaka Glüh- Pomme, Henrik Lindqvist
Brons: Simple IPA – Jonas Eriksson

Här hittar ni fler bilder från både årets och förra årets vinterölsträffar.