Föreningen

Vilka är det som ligger bakom Linköpings hembryggareförening? Jo, vi är ett gäng män och några få kvinnor i varierande ålder med ett gemensamt intresse, nämligen öl och i detta fall ligger fokus på hembryggd öl. Vi träffades från början via olika event och sammankomster såsom på bryggkurser hemma hos Erik Rönnqvist och på SM, och upptäckte att det både är roligt att brygga öl tillsammans, och att umgås och dricka varandras bryggder. Upprinnelsen till att vi nu vill organisera oss är att vi startade en sida på facebook år 2012, facebooksidan blev snabbt väldigt populär och det blev startskottet för Linköpings hembryggareförening. Efter att det under början av år 2013 bestämdes att det var Linköping som får anordna SM 2014, så blev facebook sidan viktig för att länka samman allt. Vi upptäckte att det fanns ett väldigt stort intresse för att brygga eget öl, och att det finns väldigt många hembryggare i Linköping. Fler och fler blir nyfikna på att börja brygga, och hör av sig för att få hjälp med olika saker i bryggprocessen.

Nu börjar det kännas naturligt att starta en förening och ta ett nytt steg i vår utveckling genom att ha en egen hemsida där vi kan nå ut med information gällande det kommande SM, olika event information och annat som kan vara intressant för en hembryggare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>