KURSER

Det kanske bästa och enklaste sättet att lära sig brygga fantastisk öl hemma i köket kan vara att gå en bryggarkurs. I kursen blandas teori och praktik, vi går igenom råvaror, utrustning och bryggning. Kursen tar 6-8 timmar och sker vanligen på en lördag eller söndag. Vid kurstillfället bryggs en öl, som man sedan träffas och smakar på när den är färdig, normalt ungefär en månad efter kursen.I dagsläget kommer vi att erbjuda två olika kurser:
1. Kurs i BIAB (Brew In A Bag). Med denna metod kan man komma igång med helmaltsbryggning med ett minimum av utrustning. Bryggmetoden har sin tjusning i sin genialiska enkelhet.
2. Kurs i traditionell hembryggning. Här lär du dig att brygga på det vis som många hembryggare gjort i många år, dvs med mäskning därpå följande lakning. Denna metod är den som mest liknar hur ett större bryggeri producerar sina öl. Metoden kräver mer utrustning än BIAB och är i regel något mer tidskrävande än BIAB, men ger å andra sidan en något större kontroll över slutresultatet.Planer finns på att även erbjuda kurser bryggning med automatiskt bryggverk, samt en fortsättningkurs som tar upp mer avancerade mäskningsförfaranden, jästhantering, jästkultivering och vattenbehandling.Kursen kostar 500 kr för medlemmar i LBHF. För de som inte är medlemmar kostar kursen 600 kr och priset inkluderar då ett års medlemskap.
För att anmäla intresse, mejla utbildning(at)lhbf.net och kolla om det finns platser kvar. Finns plats så får ni information om hur ni ska betala, vilket ska göras snarast. Garanterad plats på kursen har man först då kursavgiften är betald.

8 kommentarer


 1. Hej,
  Jag skulle vilja ge bort en bryggkurs i present och undrar om några nya kurstillfällen är planerade?
  MVH
  Gunnar

  Svara

 2. Hej!

  Inga nya datum är för tillfället inplanerade, men det lär bli åtminstone en kurs till under våren. Datum kommer att publiceras här så fort de är spikade.

  MVH

  /Erik

  Svara

 3. Hej jag skulle vilja anmäla mig till kursen i ölbryggning den 23/5

  Svara

  1. Hej!

   Kul att du är intresserad av kursen. Risken är att kursen redan är full, men jag är inte helt säker då jag väntar på definitivt svar från några andra intresserade. Men skicka ett mail till utbildning(at)lhbf.net så hör jag av mig så fort jag vet.

   /Erik

   Svara

 4. Hej,

  Min man och jag skulle vilja gå kurs i ölbryggning, blir det några kurser i början på 2016?

  Hälsningar,

  Tatiana

  Svara

  1. Hej Tatiana!

   Jag ber om ursäkt för lite sent svar. Än så länge finns det inga kurser inplanerade. Men jag skulle tro att det blir av en kurs någon gång i mars. Mer info kommer upp på hemsidan och vår facebooksida när datum är satt. Så håll gärna utkik där.

   Med vänlig hälsning
   Viktor

   Svara

 5. Är det några kurser planerade framöver?

  //Med vänlig hälsning, Kim

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.