En ölträff värdig ett värdshus

Delar av Linköpings hembryggareförenings styrelse och medlemmar gav sig den 26 februari iväg till Motala med pendeln för att besöka den årliga ölträffen på Wärdshuset Berggrens Källare. Värdshuset ligger i en del av Motala som kallas ”Verkstan”, en stadsdel med gamla anor.

Ingen av oss hade tidigare besökt ölträffen, och vi åkte dit med spänd förväntan. Och vi blev alla positivt överraskade, det som mötte oss var en gemytlig värdshusmiljö med gammal bevarad interiör som gav en spännande stämning. Det fanns flera smårum som inrymde barer med gott om ölsorter, och var man sugen på att äta så fanns det flera rätter på menyn, samt plocktallrikar med ost och korv att köpa för överkomliga priser under kvällen.

En trevlig gest var att man vid entrén blev serverad ett glas av det lokala ölet från Fors Bryggeri, och man kunde också lyssna till en föreläsning med bryggmästaren Patrik Fors som hölls under kvällen. Vid entrén fick man även köpa de kuponghäften som man sedan kunde betala de olika provölen med.

Vi provade oss igenom en rad öl under kvällen, och den öl som alla i gänget fann som en vinnare var tveklöst Brooklyn Brewerys Hand & Seal, ett amerikanskt barley wine på 13,3%.

Mina egna favoriter blev Brauerei Reichenbrand original Ritterguts gose, ett suröl från Tyskland på 4,7%, samt De Struise Brouwers Ypres Reserva, en sour brown från Belgien på 8%.

Tack till arrangörerna för en trevlig tillställning, vi kommer gärna tillbaka Motala!

Anna Kihlstedt

Foto: Johan Mannerskog

1 kommentar


  1. Vi bockar & tackar för det mycket trevliga gänget från grannkommunen! Välkomna åter!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.